15 10 2014: MET OPRECHTE DANK MEVROUW ROSA LERNOUT-MARTENS

In mijn artistieke loopbaan tot op heden heb ik het geluk gehad enkele grootse personaliteiten te ontmoeten die in mij geloofden en schitterende kansen gaven. Ik kan ze jammer genoeg tellen op één hand … Rosa was daar de eerste van. Het verkregen vertrouwen heb ik diep gerespecteerd. Bijgevolg ben ik steeds tot het uiterste blijven volharden om mooie, tijdloze plaatsen te realiseren die de mens schoonheid, troost, hoop en vreugde bieden. Plaatsen tot stand gekomen mits de steun en het geloof van sterke, eerlijke en heel moedige politici. Wat ben ik blij dat ik Rosa daarvoor zelf een aantal keer persoonlijk heb kunnen bedanken.

Bijzonder aan Rosa was dat zij de gave bezat steeds op alle vlak en bij iedereen het goede te kunnen onderscheiden van het middelmatige. Ze was een dame en burgemeester met heel grote klasse en een onovertroffen patron. De grote architect Edwin Lutyens zei ooit, … ‘There will never be great architects or great architecture without great patrons’.

Beste mevrouw Rosa Lernout-Martens, mijn diepe treurnis zal uiteindelijk overgaan in schitterende herinneringen en een eeuwige dankbaarheid. Ik wens jou een rustige uitvaart naar jouw welverdiende Elysese eiland.