KERKHOF HEUVELLAND - WULVERGEM

Project Beschrijving

Met respect voor de historische context etaleert mijn ontwerp van het kerkhof in Wulvergem onze huidige tijdsgeest waardoor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het kerkhof geschreven is. Het kerkhof kreeg naast een nieuwe keermuur, een kasseiverharding en een unieke crematietuin een volledige vergroening met gras. Een beukenhaag en lindebomen omzomen het geheel. Het kerkhof heeft zo als een echt kerk’hof’ terug zijn identiteit verkregen en vormt opnieuw, naar aloude traditie, een groen hart in de dorpskern van Wulvergem.

Project Details

Locatie
Wulvergem-Heuvelland

Opdrachtgever
Gemeentebestuur Heuvelland

Datum realisatie
In uitvoering

Project Bevindingen

 • Proficiat met uw nieuw kunstwerk in Wulvergem! Het zijn steeds pareltjes van landschapsarchitectuur. Ik vind er de juiste woorden niet voor maar de samensmelting van de natuur met het spirituele, de stilte op een kerkhof. Al dat tezamen doet een mens stilstaan en nadenken over het leven. Deze samenvloeiing, het samenspel daartussen, daar bent u een meester in.
  Proficiat echt heel mooi.
  We gaan het zeker eens gaan bewonderen ter plaatse.

  Filiep Vereecke
 • Het verheugt ons dat je met rustige volharding verder werkt aan een project dat een stukje van de openbare ruimte op een hoger niveau brengt. Dat is een waardevolle bijdrage tot de globale levenskwaliteit van onze samenleving.

  Daniel Vanhoutte
 • AMA is prachtig. De beelden spreken voor zich.
  Strak, sober, met de vrije invulling van de familie rekening houdend.
  Een dikke proficiat.

  Frank Vander Stichele
 • Met AMA overstijgt het concept de gewone ontwerppraktijk!

  André Coene, architect en planoloog
 • Proficiat met het kwalitatieve groenproject! Duurzaam , zuiver en poëtisch! Vlaamse landschapsarchitectuur van “top-vakmanschap!”

  Rik De Vis, docent landschapsarchitectuur
 • Heel mooi! Jammer dat wij geen zo’n omgeving hebben aan de St Medarduskerk!

  Marc Kino
 • Stilte virtuoos vormgegeven in een uiteenlopende compositie voor divergerende levens. Een levendig eerbetoon aan de vervlogen zielen van Wulvergem!

  Stijn Gilbert, architect
 • Ik vind je ontwerp voor Wulvergem geslaagd! Ik hoop dat, indien ooit de herinrichting van het dorp op het programma staat, je je ontwerp verder doorheen de dorpsstraat kan doortrekken.
  Blijf verder mooie dingen maken!

  Henk Vandaele