FUNERARIUM WERVIK

Project Beschrijving

Inkomtuin funerarium Wervik

Voor de herinrichting van de inkom van het funerarium in Wervik, werd dezelfde filosofie, materiaalkeuze en beplantingskeuze toegepast als deze voor de parkbegraafplaats in Wervik. Doel van het realiseren van een identieke sfeer binnen deze twee projecten was de mensen van bij het allereerste begin van het rouwproces reeds te confronteren met een rustgevende en tot nadenken aanzettende sfeer. Hoe miniem of onbewust die op dit moment ook mag zijn. Een dunne lijn uit taxus, op het gestileerde grondplan aangeduid als een rode “levenslijn” begint vanuit de poort naar het leven, de geboorte en vervolgt zijn weg naar de poort van de dood. Deze poorten zijn ontworpen als hoge smalle doorgangen tussen taxushagen van 3,5 m hoog. Deze poorten worden geflankeerd door de eveneens op de parkbegraafplaats voorkomende witte Himalayaberk.
De centrale taxuslijn wordt geflankeerd door rond geschoren beukenmassieven van ongeveer 1 m hoog. Deze bolle lijnen symboliseren een dreef of een tunneleffect vanuit het leven naar de dood. De weg richting de dood is onvermijdelijk en wordt hier op een materiële wijze met groenstructuren uitgebeeld.

Project Details

Locatie
Wervik

Opdrachtgever
Dhr. Johan De Jongh

Datum realisatie
2002