Locatie

Gemeentepark Wevelgem

Opdrachtgever

Gemeentebestuur Wevelgem

Uitvoering

2015-2018

Wedstrijd

1ste Laureaat VVOG, Categorie Park 'Groene Lente 2018'

Herinrichting gemeentepark van Wevelgem

In een eerste fase voor de herinrichting van het park van Wevelgem werd reeds de onmiddellijke omgeving van de in het park gelegen vernieuwde bibliotheek uitgevoerd. Het betreft een realisatie van een hedendaagse parkarchitectuur die naadloos aansluit op de historische context van het park. De dragende structuur van het ontwerp betreft een lange keermuur uit zwarte kleiklinkers die alle onderdelen met elkaar verbindt en op een creatieve manier de hoogteverschillen opvangt en oude bomen de nodige ademruimte biedt om verder zonder problemen te kunnen uitgroeien.

In een tweede fase verzorgt het ontwerp de verdere renovatie van het park en de aanleg van een  evenementenweide die de bestaande tennisvelden zal vervangen. Overbodige en onderhoudsintensieve groenmassieven werden verwijderd en vervangen door gras. Daardoor komen de prachtige bomen beter tot hun recht en ontstaat er een rustgevend park.

In een derde fase werd de omgeving van het gemeentehuis heraangelegd. De inplanting van plantenbakken met zitgelegenheid zorgen voor een heel gezellige sfeer in de onmiddellijke nabijheid van het gemeentehuis.

De herinrichting van het park van Wevelgem besteed veel aandacht aan het comfort van de bezoekers aan het park. Zitmuren, zitbanken, speelweides, enz. … zorgen ervoor dat het er aangenaam vertoeven is en dat de inwoners van Wevelgem er elkaar kunnen ontmoeten in een heel mooie en rustgevende omgeving. Het oude park heeft terug een ziel verkregen en krijgt een volwaardige status als het groene hart van Wevelgem.

Realisatie

Inhuldiging

Uitvoering

Ontwerp