alt
alt
alt
alt

Locatie

Maria Hendrikapark Oostende

Opdrachtgever

Recreatiepark Koninginnehof

Ontwerp

Landschapsarchitecten Andy Malengier BV

Recreatiepark Koninginnehof Oostende

Het Maria Hendrikapark is een park in de Belgische stad Oostende. Het park werd aangelegd op verzoek van koning Leopold II, die het park aanvankelijk Bois de Boulogne wilde noemen naar het bekende landschapspark aan de rand van Parijs. Uiteindelijk werd het park genoemd naar Leopolds echtgenote Maria Hendrika van Oostenrijk. (bron wikipedia)

Het 37 ha grote park werd in 1892 aangelegd met slingerende wandelpaden en 3 grote vijvers. In de Koninginnevijver is er een recreatie eiland gelegen. Het Koninginnehof. Daarop bevinden zich een restaurant, een speeltuin en een minigolf. Het Maria Hendrikapark werd tussen 2003 en 2006 gerenoveerd. Het Koninginnehof werd echter niet gerenoveerd. De huidige private eigenaar wenst te investeren in het eiland om het te voorzien van aangepaste recreatiemogelijkheden volgens de noden van onze huidige tijd.

Dit is een unieke gelegenheid om het eiland her aan te leggen in de stijl en sfeer van het Maria Hendrikapark zodoende ermee verankerd te worden. Want op heden wordt deze bijzondere plaats ervaren als een leemte in de totale renovatievisie voor het Maria Hendrikapark. Deze heraanleg moet de kers op de taart worden van het 20 jaar geleden gerenoveerde Maria Hendrikapark.

Ontwerp