loading1
loading2
alt

Persconferentie gevolgd door wandeling op de Sint-Lambertusbegraafplaats in Oedelem

category

{:nl}Nieuws{:}

author

Thomas Vanommeslaeger

Het stenen kerkhof van Sint-Lambertus werd omgevormd tot een groen begraafpark en is daarmee pesticidenvrij, onderhoudsvriendelijk en bijenvriendelijk geworden.

‘Na maanden ingrijpende werken is het stenen kerkhof Sint-Lambertus veranderd tot een mooi groen begraafpark. De waterproblemen werden aangepakt, gras vervangt het rode grind en een nieuw kasseipad zorgt voor een veilige wandel- en fietsverbinding. Het funerair erfgoed is in kaart gebracht en wordt opengesteld voor hergebruik of peterschap. Bijzonder trots op het resultaat. Het vernieuwde begraafpark is de bekroning van jarenlange voorbereiding en een grote inzet van de werkgroep begraafplaatsen en de groendienst’ Gijs Degrande, schepen van de gemeente Beernem.