loading1
loading2
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Locatie

Diverse begraafplaatsen

Opdrachtgevers

Diverse gemeentebesturen

Samenwerking met

Urba Style, fabrikant van het product AMA uit het gamma Concrete Diversity

Bezoek Concrete Diversity >
Bezoek Urba Style >

AMA ‘Cubi’

AMA is een nieuwe vorm van asbezorging en is ontstaan uit een algemene nood aan een waardige en mooie manier van die asbezorging. Het kunstwerk zal op begraafplaatsen het ritueel van de asbezorging & de latere herdenking op een hoger niveau plaatsen!

Het kunstwerk ontworpen door Andy MAlengier, werd in samenwerking met de firma Urba Style ontwikkeld en in productie gebracht. Het resultaat is een hoogstaand betonproduct met een héél fijne en duurzame afwerking!

De naam AMA is de afkorting van ArsMoriAndi, geïnspireerd op de latijnse uitspraak Ars Moriendi, Ars Vivendi. Vertaald als ‘De Kunst van het Sterven’ en ‘De Kunst van het Leven’ en betekent hier in deze context ‘De Kunst van het Begraven’.

AMA is een gepatenteerd product en kan door iedere stad, gemeente of privaat beheerder van begraafplaatsen aangekocht worden.

AMA is de overkoepelende naam van 2 ‘lijnen’. De lijn CUBI en de lijn RENIUM.

Beide lijnen bestaan uit 5 verschillende met elkaar in harmonie levende elementen. Een columbariummonument, een urnenmonument, een herdenkingsmonument, een ceremoniesokkel en een zitelement.

De verschillende elementen van AMA

Columbariummonument – Het columbariummonument zorgt ervoor dat de urne bovengronds begraven kan worden. Het ontwerp omvat een functionaliteit met een esthetiek als evenwaardige partner. Een esthetiek met een tikkeltje monumentaliteit,  die een essentiële ondersteuning biedt aan de nabestaanden.

Urnenmonument – Het urnenmonument zorgt ervoor dat de urne ondergronds begraven kan worden. Deze urnenmonumenten laten zich perfect combineren met de columbariummonumenten en vormen een aanvulling aan de lijn.

Herdenkingmonument – Dit monument is specifiek ontworpen om bij een strooiweide te plaatsen. De herdenkingsplaatjes kunnen op de zijkanten van het herdenkingsmonument aangebracht worden.

Ceremoniesokkel – Dit element is specifiek ontworpen om bij een strooiweide of afscheidsplaats  te plaatsen. Het is een lage sokkel waarop de urne kan geplaatst worden tijdens de ceremonie.

Zitelement – Dit element is ontworpen naar dezelfde maatvoering van de overige elementen, zodoende een harmoniërend geheel te verkrijgen

 

Realisaties

Bevindingen

Met AMA overstijgt het concept de gewone ontwerppraktijk!

André Coene, architect en planoloog

AMA is prachtig. De beelden spreken voor zich.
Strak, sober, met de vrije invulling van de familie rekening houdend.
Een dikke proficiat.

Frank Vander Stichele