alt
alt
alt
alt
alt
alt

Locatie

Izegem

Opdrachtgever

Omniflat NV

Ontwerp stapelwoningen

Demo-Architecten

Ontwerp park

Landschapsarchitecten Andy Malengier BV

Realisatie

2022-2024

Renderbeelden

Polygon

Woonproject De Hazelaar Izegem

Het projectgebied is gelegen in de Hazelaarstraat, een straat die zich kenmerkt door een oude hoeve met weides en een boomgaard. Het karakter van dit Vlaamse landschap vormt de basis van het ontwerp. In de parktuin wordt de sfeer van de onmiddellijke omgeving optimaal geïntegreerd. Het park heeft een landschappelijke uitstraling en past binnen de sfeer van de ruimere omgeving. Daartoe worden de meidoornhaag, weiland en boomgaard van het overgelegen perceel herhaald. Er is waterinfiltratie voorzien in wadi’s die aangeplant zijn met knotwilgen en riet. De knotwilgen worden ook als bomenrijen herhaald ter hoogte van de Hazelaarstraat. De wadi’s bevinden zich op het laagstgelegen punt van het terrein. De gebogen verbindingsweg tussen de twee stapelwoningen zal met dergelijke landschappelijke inrichting doorheen een typisch knotwilgenlandschap met rietkragen lopen en bezorgt de bewoners een aangename woonbeleving.

In het landschapspark wordt gebruikgemaakt van intensief en extensief beheerd grasland. Het extensief gedeelte zorgt voor extra biodiversiteit en beleving doorheen het park. In deze extensieve zones worden er fruitbomen, veldesdoornbomen en hazelaars aangeplant. Die laatste kunnen gezien de naamgeving van dit prachtige project uiteraard niet ontbreken. Het landschapspark verschaft de bewoners de nodige privacy en tegelijkertijd ook het comfort van een gemeenschappelijk landschapspark.

Naast het inspelen op deze ecologische en functionele noden presenteert het ontwerp een landschappelijke inrichting die zich respectvol integreert in zijn omgeving.

Ontwerp