loading1
loading2
alt
alt
alt
alt
alt
alt

{:nl}Locatie{:}{:en}Realisation date{:}

Wervik

Architecten verbouwing woning

Carl Vanacker
Jean-Pierre Vanacker

Private tuin in Wervik

De langwerpige tuin is gelegen op de helling van de Amerikaberg. Het hoogteverschil tussen beide uiteinden bedraagt ongeveer 20 meter. De woning staat in het midden van het terrein. Geen evident startpunt dus om hier een samenhangend geheel van te maken! Mede ook doordat de bouwheer graag formele tuinen ziet en volledige privacy wenst. In dergelijke landschappelijke context een uitdaging. Het ontwerp presenteert bijgevolg een evenwicht tussen de gewenste geborgenheid in het formele gedeelte en de noodzakelijke openheid om het uitzicht op het landschap te behouden en de tuin te integreren met zijn omliggend landschap. Deze twee verschillende belevingen bezorgen de bewoners een grote leefkwaliteit. Ze kunnen er alles zien zonder zelf gezien te worden.

Foto’s realisatie

 Foto’s werf