loading1
loading2
alt
alt
alt

Locatie

Gullegem

Architect technische studie poolhouse

Rik Delporte

Private tuin in Gullegem

De uitbreiding van de woning ging gepaard met de realisatie van een zwembad met poolhouse. Ik heb een concept uitgewerkt met een belangrijk streefdoel, nl. zo lang mogelijk buiten kunnen zitten en zwemmen tijdens het voor- en najaar. Daarvoor werd een omsloten tuin ontworpen waarbij het poolhouse achteraan geplaatst werd zodoende de wind, komende van het daarachter gelegen open landschap, tegen te houden. Om het uitzicht op het open landschap niet te verliezen werd er achteraan in het poolhouse een raam geplaatst. De verdiepte zitruimte zorgt ervoor dat tafel en stoelen dit uitzicht niet belemmeren. Het overige gedeelte van de tuin is heel eenvoudig gehouden zodat het uitzicht vanuit de woonkamer onmiddellijk op het open landschap gericht is. Dit ontwerp creƫert een goed evenwicht tussen geborgenheid en openheid. Twee verschillende belevingen die de bewoners een hoge leefkwaliteit bezorgen.

Foto’s realisatie

Foto’s werf