{:nl}Locatie{:}{:en}Realisation date{:}

Wulvergem

Private tuin in Wulvergem

De inrichting van dit gedeelte van de Mandelvallei kaderde in de uitvoering van een eerste fase van het door mij opgemaakte masterplan voor de dorpskern van Oostrozebeke. Deze projectzone binnen het masterplan is een projectzone waar de noden verschillen van de twee andere projectgebieden. In de Mandelvallei werd de landschappelijke waarde herstelt door het behoud en het versterken van de alluviale slingerende waterlopen en het herstellen van lokale beplanting op een karakteristiek ritme eigen aan de Mandelvallei. Bovendien werd dit gebied verrijkt met een recreatief doel door de aanwezigheid van kronkelende paden die zowel in de langsrichting als dwars op de Mandel het centrum met de Mandel verbinden. Deze dwarse verbindingen vinden hun einde aan de Mandel zelf. Deze knooppunten werden als rustige plekken in het ontwerp uitgewerkt waardoor ze voor de bezoeker een stil mijmeren toelaten.

Foto’s realisatie

Foto’s werf