Locatie

Wulvergem

Datum realisatie

2011

Private tuin in Wulvergem

De oude school van het dorp Wulvergem kreeg de functie van een private woning en bevindt zich vlak naast het kerkhof. De tuin vormt samen met dit kerkhof een ‘centrale green’. De open visie van de bewoners zorgde ervoor dat ze mijn gedachtegang volgden om de tuin niet af te sluiten maar naadloos te laten over lopen in de publieke ruimte. Dit betoont respect voor de historische context van het dorp zorgde ervoor dat de open ruimte als een groen hart van het dorp kon blijven functioneren. Nu stoppen daar heel regelmatig fietsers en wandelaars om er even van de mooie omgeving te genieten. De oude betonnen tegels van de voormalige speelkoer werden vervangen door kasseien. De schitterende notelaar kreeg er voldoende wortelruimte en floreert er als nooit te voren. Dit unieke tuinproject is een prachtig voorbeeld van hoe bewoners vriend kunnen worden met hun omgeving!

Foto’s realisatie

Foto’s werf